Vakprijzen

Gert-Jan Graas wint de Piet Idema prijs bij Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2016

Gert-Jan Graas won de gouden prijs bij de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2016. De heer Graas mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens het Schoenmakersdiner op 10 april 2016 in Vianen. Omdat hij het hoogste aantal punten behaalde in de categorie Maatschoenen mocht hij tevens de Piet Idema prijs in ontvangst nemen.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

Schoenherstellers leveren kwaliteit
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Shoe Academy. De schoenherstellersbranche en de Dutch Shoe Academy willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht bevorderen. Er zijn verschillende categorieën om in te sturen. De categorie schoenreparatie werkgevers en werknemers, de categorie voor 1e en 2e jaars leerlingen en maatwerk.

Gert-Jan Graas scoort goud met 187,5 punten.
De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 8 verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit reden om de inzending van Gert-Jan Graas in de categorie Maatschoenen met goud te bekronen.

Vakprijzen door de jaren heen

2016
2013
2007
2005
2003
2001
1999
1997
1995
1993
1991

Goud – Maatschoenen
Goud
– Maatschoenen
Zilver – Nominatie beste schoenmaker van Nederland
Goud
Zilver – Reperatie
Goud – Vakwedstrijd
Goud – Schoenherstellen
Zilver – Schoenherstellen
Zilver – Schoenherstellen
Zilver
Zilver

.